Тишина във форума

Страница 1 от 3 1, 2, 3  Next

Go down

Тишина във форума

Писане  asparuh76 on Сря Юни 12, 2013 6:09 pm

Някаква тишина е настъпила тук, някой може ли да обясни на какво се дължи това?

asparuh76

Mensajes : 7
Fecha de inscripción : 10.10.2012

Върнете се в началото Go down

Re: Тишина във форума

Писане  gegencho on Чет Юни 13, 2013 2:49 am

Най-вероятно няма интересни новини. От практически занимаващите се с реакторите също няма новини, така че и там нещата са на старото положение.

По мои наблюдения, от няколко месеца идеята за реакторите във фондацията е изоставена, има завой към други обещавани приложения на технологии.

gegencho

Mensajes : 114
Fecha de inscripción : 28.02.2013

Върнете се в началото Go down

Re: Тишина във форума

Писане  Ivan9 on Чет Юни 13, 2013 6:20 am

Има интересни новини!
Ето ти една. Групировката ТИМ, ще прави генераторите на Кеше. Яко, а?

Ivan9

Mensajes : 35
Fecha de inscripción : 10.11.2012

Върнете се в началото Go down

Re: Тишина във форума

Писане  asparuh76 on Чет Юни 13, 2013 5:29 pm

Като се има предвид кой представлява и се свързва с Кеше, мисля че е нормален развой на нещата.

asparuh76

Mensajes : 7
Fecha de inscripción : 10.10.2012

Върнете се в началото Go down

Re: Тишина във форума

Писане  gegencho on Чет Юни 13, 2013 10:53 pm

Мога най-отговорно да се хвана на бас, че групировката ТИМ ще завехне под кривата круша с тези генератори. Което в много отношения всъщност е добре Smile
Хич не е проста тази работа, погледнете форума на Кеше, той вече година сам не може да ги направи, и непрекъснато отлага дори съобщения какво се случва с поръчаните му и платени още от миналата година. Много интересни неща могат да се обсъдят по темата, ако правилата на форума не бяха толкова рестриктивни към дискусии...

gegencho

Mensajes : 114
Fecha de inscripción : 28.02.2013

Върнете се в началото Go down

обяснение защо е тихо

Писане  Admin on Пет Юни 14, 2013 3:07 am

Здравейте на всички. Тихо е защото си траем, затова. Траем си защото сме навлезли в една област на експериментиране и изследване, в която критериите за гласност по въпроса се видоизменят. Защо става това? Защото, колкото по- близо се доближават експериментаторите до реалния работещ реактор, толкова се променят и нещата, които разбират не само от научна гледна точка! Те разбират какво може да се получи, когато онова, до което се докосват попадне в нечии недобросъвестни ръце. Какво имам пред вид точно? Това, че узурпирането на технологията с комерсиална цел не би трябвало да е тотална и повсеместна. Кой иска това? Искат го определени персони, които в България финансират шума около Кеше технологиите. Кои са тези персони? Ония които имат пари и дават пари, за да имат още повече пари. За щастие, Знанието има свой собствен интелект и само избира пред кого да се открива, без значение желаещите да го обсебят. Това правило не може да се наруши, не се е нарушавало никога и няма да се наруши в бъдеще. Така е направена тази Вселена - мъдро и разумно. Така , че вие не се безпокойте. Когато има какво да се каже -ще се каже. Мълчанието не е знак на бездействие. Когато тенджерата под налягане се нагрява и не изпуска  пара до някое време, значи ли това , че вътре манджата не ври усилено и успешно?...Нека помислим за това...Реакатора е жив разум и италианците знаят това добре! Погледнете сега какво става - тишина при тях отдавна. Защо? Защото някои от тях се докоснаха до принципите на съществуването, правейки опитите си с реактора. Когато някой се докосне до този принцип, той се променя отвътре и надълбоко и много често повече мълчи и рядко говори. Това е белег за качество. Да мълчат хората, които знаят много, означава че или не искат да кажат какво разбират или не намират подходящите уши за техните думи-ушите на хора, чиито ум ще разбере дълбоките им мотиви. Ето затова "Мълчанието е злато, а говореното - сребро." Ние търсим златото в изследванията, метафорично казано. Но не само метафорично може да се каже, а и действително. Рактора може да  създава злато. Сега обаче няма да говорим за това. Може би друг път... За да е човек богат откъм знание или пък откъм пари, той трябва да е трудолюбов и търпелив. Многознайниците и повърхностните  няма никога да достигнат до резултата. Затова е по- добре да мълчим сега, отколкото да пишем  с непресметнати думи.  А сега правим точно  тези сметки.

Admin
Admin

Mensajes : 59
Fecha de inscripción : 07.10.2012

http://bgforumkeshe.bulgarianforum.net

Върнете се в началото Go down

Re: Тишина във форума

Писане  gegencho on Пет Юни 14, 2013 7:07 am

Здравей Администраторе!

Извинявай, но тезата ти не издържа.

Нали технологиите бяха подарени на всички? Нали са публични и патентите, и лекциите, и книгите? Нали това се направи ИМЕННО за да няма възможност някой да ги узурпира или прикрие?
Сега какво, защо се обръща палачинката (и кой стои зад това)? Значи ще направим реактор (или каквото там) но няма да го обявяваме на другите, да не би някой нещо да не получи като знание в повече. Абсурдна теза, обезсмисляща дори съществуването и на самият форум.

Как да го кажа, в съзвучие с конспиративните теории  (на които не съм им фен) - именно това е най-добрият начин за тези, които имат интерес да скрият нещата, да го постигнат. Просто целта им ще е ясно детерминирана, за разлика от другата ситуация - когато всички имат знанието.

Моля, не се оправдавайте със знанието, а с тези, които си мислят че са го хванали за шлифера. Човешката суета е неприятно нещо, но когато тя се намесва в науката и технологията, става страшно. Ама стегнете се, как си представяте изобщо нещата - група самодейци са хванали и се мъчат да правят нещо, а тези с парите дето могат да си позволят всякаква апаратура и ресурси, ако се хванат няма да го направят, щото самодейците видиш ли си траят и крият от тях? Някаква измислена и пресилена конспиративност има в обяснението ви.

Споменавате италианците. Първо, сигурни ли сте, че вече не ги е достигнала дългата ръка на енергийните монополи? И второ, знаете ли точно какво те знаят? Ще ви кажа - знаят, че реакторът им изпържи електрониката която бяха прикрепили към него, когато се опитаха да подпалят плазма вътре - просто елементарно недоглеждане, именно защото бяха отстранили "многознайковците" - демек хора, които имат понятие какво се случва като процеси, що е високо напрежение и с какво се консумира...И то два пъти се случва това. От тогава, началото на март, това е причината за тишината, с такива неща никой не се хвали. Докосването до принципите на съществуване при тях се е отложило някъде за по-добри времена.

Дайте да говорим сериозно, самозалъгването, реторичните въпроси с нагласени отговори и успокояващите притчи не са добър подход в тая кауза, напротив, пречат. Само истината може да отвори нужните пътища. Само тя може да покаже проблемите, които трябва да се решават.

gegencho

Mensajes : 114
Fecha de inscripción : 28.02.2013

Върнете се в началото Go down

Re: Тишина във форума

Писане  asparuh76 on Пет Юни 14, 2013 7:48 am

Gegencho, за да видиш истината трябва да си готов да я осъзнаеш. Всички я гледаме ама колко я виждаме?

asparuh76

Mensajes : 7
Fecha de inscripción : 10.10.2012

Върнете се в началото Go down

Re: Тишина във форума

Писане  gegencho on Пет Юни 14, 2013 8:26 am

Asparuh, ако имаше какво да се осъзнава, вие нямаше да пуснете тази тема. Именно в тази посока са ми коментарите. Да не се крие информация (безсмислено е, като начало), пък после който осъзнал, осъзнал.

gegencho

Mensajes : 114
Fecha de inscripción : 28.02.2013

Върнете се в началото Go down

Re: Тишина във форума

Писане  Admin on Пет Юни 14, 2013 11:35 am

Генчо, ти, не си дал и една стотинка от джоба си, за да направиш експеримент. Не си положил и капчица труд, за да преведеш текст в полза на другите. Сега си тръгнал да ми казваш  какво в тезата ми издържало и колко не съм бил прав. Не съм ти длъжен , специално на теб с нищо, нито на когото и да било друг. Така, че ако не си доволен, просто си гледай работата. Ако искаш сам си търси истините или каквото ти харесва  по отношение на Кеше технологиите. Администратор на форума съм аз, Миоджералвомбо, макар че не влизам с този профил. Затова ще ти кажа, ако не си доволен от написаното от мен, това никак не ме интересува, защото и без това всичко, което правят хората тук е даром, никой не взема пари за труда ни, нито експерименаторите някой им дава пари , а си бъркат с по няколко хилядарки в джоба, за да могат такива като теб да приказват после какво не им харесвало. "На харизан кон зъбите не се гледат", Генчо. Затова си трай и толкова. Каквато информация искам, такава ще публикувам, именно заради подобни на теб. Каквото се публикува , то е съобразено с вижданията на ония, които се трудят, а не с вижданията на преглъщащите наготово, част от които си и ти. Затова ще се съобразя с тях , какво те мислят за правилно за публикуване, а твоите виждания, че било конспиративно няма да уважа изобщо. Така, че разбра добре намеренията ми. Ако не ти харесват- прав ти път извън този форум. Можеш да идеш да се оплачеш от нетолерантността на админа, т.е. от мен, където си искаш. Тук ще се съгласяваш на това, което ти подаваме като информация, след като си от тези които само консумират. Спести си за напред критиките, за да не се налага да ти премахвам поста или теб самия. Много здраве имаш специално от мен-админа Миоджералвомбо.

Admin
Admin

Mensajes : 59
Fecha de inscripción : 07.10.2012

http://bgforumkeshe.bulgarianforum.net

Върнете се в началото Go down

Re: Тишина във форума

Писане  gegencho on Пет Юни 14, 2013 7:58 pm

Здравейте Миоджералвомбо!

Не съм дошъл тук нито да се заяждаме, нито да се обиждаме. Просто коментирам фактите, а не това как ни се иска те да изглеждат. Не се сърдете на мен, а на фактите.

Прав сте, не съм дал нито стотинка от джоба си за да направя експеримент. Това го прави организацията в която работя. Нещо повече, освен че тя ми купува нужната апаратура, тя се е нагърбила и да ми плаща заплата, за да си правя аз експериментите. Така че не сте прав във втората си (и останалите) части от твърдението си.

Но фактите, които коментираме тук са такива, каквито са - независимо дали аз съм дал пари от джоба си или не, не виждам какво значение има това та да отклоняваме натам темата. Затова дайте да не се заяждаме, а да почакаме поне някакви положителни резултати от тези, които още се мъчат да експериментират. Мисля, че да запалят плазма в направеният вакуум ще е добра първа стъпка. И споделяйки това знание тук, на никой няма да навредят - правенето на такава плазма е знание с над сто годишна история, известно на всеки, който го е поискал.

Приятен ден!

gegencho

Mensajes : 114
Fecha de inscripción : 28.02.2013

Върнете се в началото Go down

Положението с реакторите на Кеше в България до момента.

Писане  velstar on Съб Юни 15, 2013 4:58 am

Не е лоялно тази тема да се превръща в спор.
 
Ето какво е положението с реакторите на Кеше в България за момента:

Фондация Кеше България по информацията която имам, все още не е получила флаш диска с подробните описания на патентите по реактора от страна на фондация  Кеше. Причините може да са много, но предполагам че Кеше държи на принципа, да дава тази информация само на правителствени научни организации. Свободните патенти показват принципа на реактора, но не показват чертежи и подробно описание, без които ще отнеме много време на много учени да разработят реактора. 
Факт е, че в България се работи по реактора, още преди основаването на фондация Кеше -България. Използват се свободните патенти, като се работи изцяло на самофинансиране и обмяна на опит с други групи по Света. Всички научни групи, които нямат подробните патенти, в момента изпитват необходимост от получаване на точни отговори на конкретни технически въпроси, на които Кеше отбягва да отговаря, а използва метафори с които  подсказва - "погледни това и сам си отговори"  Поради тези причини, някои от разработчиците, както и аз, се ориентирахме към други проекти, с по ясен принцип на реализация. 


Какво точно се случва с Фондация Кеше България в момента и докъде са стигнали и аз не знам. Знам само че още не са потърсили разработчиците в България и не са предложили конкретни инвестиции или решения на някой от основните технически проблеми. 

Какви са основните проблеми около реактора на Кеше..?

1. Основен проблем при всички научни групи е удържането на вакуума! 

Говорим за ултра висок вакуум, а не просто вакуум! За тази цел са необходими специални материали и неорганични уплътнения, които не изпускат молекули от структурата си вътре в ядрото и да го замърсят. Това изисква търсене на редки елементи и закупуването им на високи цени, които не са по силите на всеки разработчик. 

2. Активирането на плазмата!


Активирането на плазмата в свободните патенти е дадено с помощта на радиоактивен елемент, изотоп на калий с нано размери. Създаването на този нано калий изисква достъп до лаборатории за нанотехнологии. В последствие Кеше каза че може да се използва UW лъчи с определена дължина на вълната за активиране на плазмата. Тук възниква друг проблем. Използването на такива лампи е нецелесъобразно поради големите им размери. Има и малки лампи но излъчват на други дължини на вълната и не стават. В случая трябва да се намерят фирми, които да изработят UW лампа с голяма мощност и малки размери за точно определена дължина на вълната! Такива фирми има в чужбина и процедурата е скъпа. Поради тези причини се прибягва до активиране на плазмата с други методи за които Кеше казва че не са подходящи. Въпреки това решения вече са намерени и предстои да се тестват!

3. Управление и позициониране на плазмата!


Точно този раздел е слабо описан в свободните патенти. Това е най съществената и важна информация, без която ще трябва всеки разработчик да мине дългия и труден път на експериментална научна дейност за да си изясни нещата. Кеше по въпроса, дава само теория но не и практическо ръководство!

4. Извличането на електричество от реактора!


Принципа е показан и изяснен от страна на Кеше, но отново изисква намесата на лаборатория за нанотехнологии. 

Въпреки всички тези трудности и въпросителни около реакторите на Кеше, в България продължават разработките, макар и бавно но успешно се върви на пред. Не се  пише по този въпрос, понеже е рано още и учените се концентрират върху експериментите и нямат време за форуми. А когато му дойде времето ще се пише.

velstar

Mensajes : 2
Fecha de inscripción : 19.02.2013

Върнете се в началото Go down

Re: Тишина във форума

Писане  gegencho on Съб Юни 15, 2013 9:54 am

Здравейте Velstar!

Интересна информация споделяте. Аз бих направил само няколко уточнения.

Проблемът с патентите. Моята връзка с италианците ми съобщава, че те са получили копие на патентите, дадени на флашка при официалното връчване. Това което те са получили не дава да храните големи надежди, положението не е по-розово от сегашното. Патентите вътре са същите (има и патенти за устройства не свързани с реакторите), някои от чертежите (но далеч не всички, дори не повечето) са малко по-ясни, и на места са вмъкнати откъси от книгите с цел пояснение на принципа (но не и на конкретна техническа реализация и детайли). Което не прави техническата част по-обяснена, отколкото е в момента. Реално точни отговори върху флашките няма. Аз изказах определени съмнения дали това наистина е копие от оригинала, но връзката ми се кълне че е така...

Удържането на вакуума не е проблем. Прекрасно стават класическите гумени уплътнения, стига да не включвате някакви пещи вътре във вакуумния обем, че тогава уплътнението си отива. Но за начални експерименти - дигане на вакуума и пускане на разряда, както и опитите да задвижите плазмата вътре, няма никакви проблеми - изпробвано е. Обемите са малки, добре уплътнената кутия може да задържи налягането си практически 24 часа. Нужният вакуум не се постига трудно, всяка нормално форвакуумна помпа върши идеално работа. Работното налягане за реактора вътре е към  0,05-0.1 тора (по патент) - далеч от ултрависоките вакууми, а форвакуумната помпа дава на порядък и повече разреждане. Аз бих нарекъл този вакуум сравнително нисък. Потенциалните испарения от уплътнителите са няколко порядъка под нужната граница на вакуума, и то ако не сте ги почистили. Гледал съм остатъчен вакуум от форвакуумна помпа на масспектрометър, органиката там е практически изключена. Разбира се форвакуумната помпа е разход, но без нея не може, а нещо по-скъпо не е нужно изобщо за цялата нататъшна експлоатация на устройството. Не са нужни никакви по-високовакуумни помпи.


Останалите неща, макар и важни, не искам да коментирам, защото критичният ми тон на места може да се счете за нарушение на правилата на форума.

Само да вметна - това че работещите по реакторите се концентрират върху експериментите и нямат време за форуми, не е съвсем точно. Време имат повече от достатъчно (поне разходът му не е свързан с експериментите), но сега няма да се обосновавам за твърдението си.

gegencho

Mensajes : 114
Fecha de inscripción : 28.02.2013

Върнете се в началото Go down

Re: Тишина във форума

Писане  Ludmil on Пет Юни 28, 2013 5:26 pm

Zdraveite,
Abe ne znam zashto, ama i az reshih da se pravq na pisatel...
Za zle informiranite - neshtata ne sa osobenno tihi. Vchera imashe pak 4 chasa workshop s MTK i kitaiskata grypa. Iznesoha se interesni fakti... Bi trqbvalo da ima audio fail tezi dni ot nqkolko mesta. Sedmichnite sreshti na kanadskata grypa si prodaljavat i se pravqt razlichni eksperimenti. Za sajaleni tezi sreshti sa prez skype i ne mogat da prisastvat po-veche ot 9 choveka. Sled desetina dena zapochvat nova seriq ot lekcii otnosno knigite na MTK. Mislq che osnovnata prichina za otlaganeto e problemi sas sarvara. Opitva se nova programa, koqto trqbva da moje da poddarja audio i video s 300 choveka na liniqta, no oshte ima tehncheski problemi.
Dryga prichina neshtata da se dvijat bavno e che nikoi ot razrabotchicite ne e sponsoriran da se zanimava samo s reaktorite. Vsichki hora rabotqt neshto drygo za da izhranvat semeistvoto si i se zanimavat s tezi problemi, kogato im ostane svobodno vreme i yspeqt da zadelqt nqkakvi smeshni lichni sredstva. A za sajalenie da se pravi nayka e skapa rabota.
A inache ot horata, praveshti eksperimenti vasrhy tehnologiqta - ne sam chyl nqkoi da se e otkazal. Dosta hora sprqha da poseshtavat foryma na fondaciqta, no tova sa hora, koito predimno si pisheha za yplatnqvane na vremeto...
Vo kratce - neshtata se dvijat, makar i bavno...

Za horata, praveshti reaktori za 10 minyti - vakyma za startirane na reaktora trqbva da e 10-9 do 10-14 torr. Koeto ne e chak tolkova lesno da se postigne. Osobenno kato se ima vpredvid che qdroto trqbva i da se varti i da darji tozi vakym... Sled napalvaneto i aktiviraneto na plazmata vakyma malko namalqva, no pak trqbva da zapochne izvajdane na nqkoi gazove i dobavqne na drygi za da se poddarja aktiviranata plazma. Izobshto - neshtata sa prosti kato gabena sypa, ama ot gabi-myhomorki... Da ne govorim che aktiviraneto na plazmata predi e stavalo s radioaktiven material, deto ne ti sedi na noshtnoto skafche,  a sega stava s rengenovi lachi, deto ne svetqt ot kryshkata na tavana... A skorostta na vartene na qdroto se pravi pochti s ventilator - ima-nqma 10.000 - 20.000 oborota na minyta... A ako shte farchim - trqbva da sa 50.000... Ako ne stavat tiq oboroti s ventilatora - opitaite s miksera... Tka che za lubitelite eksperimentatori - good luck and have fun!

Ne mi se izka da se zaravqm v sabiraneto na tezi magnitni poleta, deto trqbva da poteche tok ot chyshmata che shte ide cqla nosht...

Ludmil
Moderador
Moderador

Mensajes : 185
Fecha de inscripción : 09.12.2012
Edad : 60
Localización : Bulgaria

http://www.hhostop.com, www.denthelp.ccom

Върнете се в началото Go down

Re: Тишина във форума

Писане  gegencho on Съб Юни 29, 2013 9:26 pm

Ludmil, здравейте.

Има голямо противоречие във вашите думи. От къде ви хрумна, че вакуумът трябва да е с такива стойности - 10-9...10-14 torr? Бъдете сигурен - който и да ви го е казал, не разбира нищо от това което говори. Хайде да помислим с главите си и да използуваме това което знаем всички като факти. Плазма е състояние, в което частиците на един газ са йонизирани, и най-важното, могат да си взаимодействат! Частици които се разхождат без да си взаимодействат, не е плазма, и след като не си взаимодействат, не може да се мисли за реактор. Отваряме който и да е учебник по вакуумна техника и четем - при налягане 10-9 torr в един кубически сантиметър има само 10000 молекули. При налягане 10-14 torr - имаме една молекула на 10 кубически сантиметра средно. Това се води ултрависок вакуум, и не се среща дори в околоземното пространство. Може би е трудно да си представите за какво става дума, ще дам примери. Ако имате обем 1 кубически метър, и всички водородни молекули в него при такъв вакуум анихилират (максималната възможна енергия която може да получите), ще добиете един джаул енергия - колкото да се загрее един литър вода с четвърт градус. И това ако теоретично се изстиска всичко, което предполага все пак някакво взаимодействие в обема. Но взаимодействие не може да има при такова налягане. Пак отваряме учебника по вакуумна техника: при налягане 10-9 torr свободният пробег на молекулите (средно преди две молекули да се срещнат) е 100000 километра. При 10-14 torr - 10 000 000 000 километра! За една вакуумна камера с диаметър 30 сантиметра това означава че основното взаимодействие на молекулите вътре ще е само и изключително със стените а не помежду си. А от опит знаем, че йонизирана молекула при контакт със стените много често престава да е йонизирана (ефектът на студената стена), тоест дори мислено да има плазма вътре, тя мигом би била унищожена. Това е всеизвестното правило плазмата да се пази от стените, защото са "студени".

Говорите за някакви "сцинтилации"? Във форума на Кеше има една тема с над 400 постинга, в която хора дискутират какво е искал да каже Кеше в книгите си, и в частност какъв е смисълът на термина "сцинтилация" който той използува. Тъй като още не са установили, а Кеше не е благоволил да обясни, дайте да не използваме такива неясни термини. Но каква може да е ползата от радиоактивно вещество, което евентуално да активира каквото и да било на плазмата, въздействайки върху нея? При посоченият от вас вакуум заредените частици от това радиоактивно вещество нямат никакъв шанс да се срещнат с газовите молекули в обема и да взаимодействуват с тях. При свободен преход над сто хиляди километра тези частици напълно безпрепятствено ще се забиват в стените на вакуумната камера без никакъв допълнителен ефект. А дори и някоя от тях да успее да направи нещо с някоя молекула (което става с вероятност под 1 на милиард), то поради същият вакуум тази молекула ще взаимодейства веднага със стената на камерата и ефектът ще бъде унищожен. Радиоактивното вещество е само пример, всяко друго нещо като митичният "нанокалий" или рентгенови лъчи би вършело същата работа - демек никаква. Ако продължим сметките, би трябвало да увеличите интензивността на рентгеновите лъчи няколко милиарда пъти, за да постигнете същата степен на йонизация, както с разумни средства при много по-нормални налягания - просто фотоните на светлината трябва да имат някакъв шанс да срещнат молекулите за да им направят каквото и да било. Не мисля че бихте искали и бихте могли да направите това.

Газовете вътре трябва да се въртят за да се образува ядрото, в което ще се генерират маграв полетата? Затова имате вентилатор или миксер... Дори чудо-въртялка да имате, съобразете пак: за да въртите вътре газове, първо трябва да имате такива. Молекули които не си взаимодействат една с друга не са газ, така че при този вакуум в камерата няма газове. За да има някакво въртене газовете вътре трябва да проявяват минимум флуидни свойства, за целта трябва да имаме сравнително силно взаимодействие между молекулите им, за да има някакъв минимален вискозитет отличен от нула. При споменатото налягане няма такова нещо. А и как ще накарате газовете да се подредят по слоеве както изисква патента, след като при споменатият свободен пробег всяка молекула е равновероятно да бъде във всяка част от обема?

Както виждате, при тези налягания това е мисия невъзможна. Не е много по-добро положението и в другата ситуация - налягане около 0.01 torr. Там просто свободният пробег е 10 сантиметра, което пак е изключително недостатъчно особено за въртенето, но това е отделна тема...

Мисля че не движите нещата в продуктивно направление, което ще ви струва много скъпо във средства и всичко...

gegencho

Mensajes : 114
Fecha de inscripción : 28.02.2013

Върнете се в началото Go down

Re: Тишина във форума

Писане  ALCYONE on Съб Юни 29, 2013 10:28 pm

Гегенчо, защо ни обясняваш какво е вакуум с цитати от учебниците? Това всяко хлапе без знания, може да го направи. И аз мога да отворя някой учебник, да копирам нещо умно и да ти го сложа тук, за да споря с теб. На теория си много добър, това ми стана ясно. Дай нещо от твоята практика тук. Ти какъв опит имаш с вакуума? Сподели нещо от твоите лични наблюдения, само тогава думите ти ще имат стойност.

ALCYONE
Moderador
Moderador

Mensajes : 226
Fecha de inscripción : 07.10.2012
Localización : Palma de Mallorca

http://blogzaserioznihora.blogspot.com.es/

Върнете се в началото Go down

относно въпросите на генчо

Писане  Admin on Съб Юни 29, 2013 10:51 pm

Генчо, поставих едно видео от 4 часа и повече, преди 2 дни. Ти не си го слушал. Ако го беше слушал, щеше да чуеш, че М. Кеше дава параметрите за налягането да бъдат между 10-9 и 10-14 torr. Изобщо, твърденията ти са меко казано наивни и изпълнени със самодоволство на "учен" човек. Какво си мислиш ти относно посоката на изследванията , които са продиктувани от съветите на иранския физик, това изобщо не ме интересува. Веднъж ти бях казал, да внимаваш с дилетанското си теоретизиране. Тук, скъпи Генчо, не философстваме и не даваме акъли на Кеше и на хората, които следват точно неговите инструкции.
А Людмил е единствения българин в момента изобщо, който пряко работи по реактора. Вероятно той ще ти отговори на въпросите, когато има време. Трябва да знаеш, че единствено молбата на колегите-администратори на този форум, ме спират да не те елиминирам като член на форума и да проява търпимост към глупавите ти въпроси и твърдения.
Във форума на Кеше не се разискват такива преки разработки, както в този форум. Това не би трябвало да е така, но е истината. Там сега са останали само лаладжии, теоретици и рисуващи картинки на реактори, посредством компютърни програми. Понеже аз мисля, че ти си за там, за широката маса приказливци, затова поисках да те махна оттук, но за сега ще послушам по-умерените колеги админи тук.
Най-приятелски ти казвам: престани да "мислиш" кое какво е , защото твоето "мислене" е изградено от много заблуди, върху които е създадена досегашната теория за плазмено-магнитните полета.Вместо да се напъваш да "разсъждаваш" , вземи и денонощно работи над въпроса с реактора така, както работи Людмил. С парите, които ти е харизала така наречената държава за "научната" ти дейност направи опити с реактора на Кеше и тогава ела да пишеш. Вземи намери Людмил и говори с него, но не глупости, като горните , които си написал просто колкото да кажеш нещо и да видим, че те има.Говори за практически неща, какво правиш, какви експерименти провеждаш. Само ла/ла/ла/ла -просто е безмислица. Нищо, че иначе за един човек-дилетант, думичките така, както си ги подредил една до друга в постовете си, биха изглеждали като думите на "съвременен учен"...Можеш да ги приказваш само на невежи, с каквито е пълно навсякъде, както и на такива дето обичат да слушат вятърни глупости.
Добре е, че взимаш често отношение по въпросите тук. Не е добре, че се смяташ за ментор и за разбиращ теориите на Кеше. Промени това. Ако не го промениш, аз ще променя списъка на членовете на форума с един по малко. Няма нужда да се сърдиш на думите ми, защото те не са насочени принципно към личността ти, а към позицията, от която коментираш. Така, че за за втори и последен път ти казвам да я смениш и да започнеш да гледаш с очите на ученик относно теорията на Кеше, а не с очите на учител и професор по съвременна ядрена физика. Следващ път дори моите приятели админи тук няма да могат да отменят решението ,което днес отмениха. С поздрави: Миоджералвомбо.

Admin
Admin

Mensajes : 59
Fecha de inscripción : 07.10.2012

http://bgforumkeshe.bulgarianforum.net

Върнете се в началото Go down

Re: Тишина във форума

Писане  gegencho on Нед Юни 30, 2013 12:02 am

Моля, в началото дайте да правим разлика между теоретизиране - т.е. обсъждане на един или друг модел, който може да е или да не е верен, и споменаване на факти - практически резултати, получени при вече извършени експерименти, потвърдени от много и различни експериментатори и затова влезли в справочниците като характеристики на нашата реалност. Това че не съм ги получил аз или Кеше или Людмил тези факти ни най-малко не променя тяхното значение. В този смисъл не може да ме обвинявате в теоретизиране и заблуда. И твърдения, следствие на реални факти, няма как да са наивни.


Alcyone, бих се радвал ако всяко хлапе без знания може да се ориентира в учебниците. Но мисля че не е достатъчно само да си без знания, за да различиш кое е умното в учебника, че и да го използуваш когато трябва. В случая просто забелязах, че това знание - забележете, чисто практическо установено, е пропуснато (тоест никое хлапе не се е сетило за него Smile ), поради което ще се дадат луди средства да се постигне нищото.

Аз имам собствен опит с вакуума, и говоря на основа този опит. Изучавал съм тъмният газов разряд при свръхвисок вакуум и държа на думите си. Споменавам фактите от учебниците (практическа справочна информация) само да илюстрирам нещата които са реалност и с които всеки в тази област се сблъсква неминуемо, а и всеки трябва да ги знае и да се съобразява с тях. Когато работиш нещо на практика, се тръгва от такива факти.

Admin, прав сте, не съм гледал последното видео. Но помня едно предишно видео, от миналата година, в което детайлно се разискваше налягане от порядъка на 0.01-0.05 torr, както и съотношението на газовите смеси както и тяхното количество. Не мога да си спомня точно линка, но в една от темите в този форум (малко преди 10-ти април тази година) когато обсъждахме предстоящо скайп-интервю с Кеше, някой беше цитирал същите съотношения. За мен е загадка защо Кеше си е сменил изискванията. Авторитетът на един учен се гради когато фактите не го опровергават. Винаги са водещи фактите, не авторитетът. А фактите ги споменах в предишното си съобщение. Това са чисто практически неща. По-практически не могат да бъдат.

Радвам се че Людмил се е нагърбил с практическа работа, и направих този анализ за да му посоча проблемите които може да избегне и как да намали разходите си. Пък ако не се вслуша в думите ми, поне да замени рентгеновата активация с ултравиолетов лазер - дава много висока плътност на лъчението, притежава нужната енергия, и е практически единственият приложим метод за неелектрическа йонизация на плазмата при свръхвисок вакуум (само гама йонизацията го конкурира). Другият начин е просто да пусне (внимателно!) високо напрежение. Изключително ефективно и евтино е. Надявам се тогава да установи дали съм прав и дали справочните данни са верни...

Теорията на Кеше също трябва да се съобразява с фактите, нали? Дори аз да не я разбирам изобщо... Ако забелязвате, не обсъждам нейните детайли, само ограниченията които налага реалността над практическите експерименти.


gegencho

Mensajes : 114
Fecha de inscripción : 28.02.2013

Върнете се в началото Go down

Re: Тишина във форума

Писане  Ivan9 on Нед Юни 30, 2013 2:52 am

gegencho, благодарение на твоите думи в предишен пост, ми стана ясно, за какво става дума. Става дума за енергията на вакуума (нулевата точка)! Това е чист етер, известен и с много други имена. Ако имаме чист етер, от него можем да получим всичко, което съществува във Вселената. Зависи само от конкретната постановка. Дори с чиста мисъл, бихме си създали пържени яйца от етера. Това е и причината, поради която генераторите не работят с определени хора. Високия вакум ми изясни много неща и наистина смятам, че това е пътя. Вече не съм сигурен, дали наистина става дума за плазма в генераторите,в класическия смисъл на думата или за нещо съвсем различно, което Кеше смята, че е рано да каже.

Ivan9

Mensajes : 35
Fecha de inscripción : 10.11.2012

Върнете се в началото Go down

Re: Тишина във форума

Писане  gegencho on Нед Юни 30, 2013 11:07 am

Ivan9, нещата са далеч по-сложни отколото вие си представяте. Тъй като текущата дискусия която следваме няма определена тема, бих си позволил накратко да разясня това масово объркване, което е настанало с термини като "етер", "енергия на вакуума", "нулева точка" и подобни. Надявам се модераторите да нямат нищо против? Естествено, ще се старая да теоретизирам в рамките на възможният минимум, нужен за разясняване на понятията.

Споменатите понятия са придобили гражданственост по причината, че много често се използуват, с повод и без повод. Понятието "етер" в началото е означавало среда, която да определя движението на светлината, светоносна среда. Никаква хипотеза не е имало за нейната енергия. Експериментите и огромният труд, хвърлен да се докаже съществуването на такава среда доказват, че такава среда няма. Няма светоносна среда, иначе някаква друга среда е възможно да има, но тя не е светоносна. Въпреки това гражданственост придобива названието "етер" за някаква хипотетична среда, награждавана с най-фантастични свойства, които практиката не потвърждава.

Следващото завъртане около етера в науката е дело на Айнщайн. Той стига до извода, че неговата обща теория на относителността предполага материална субстанция, която да носи геометричните свойства на пространство-времето. Тъй като неговата теория има солидна експериментална подкрепа, може да се счита че в предположението на Айнщайн има резон за съществуване на такава среда. Но тя отново не е старият светоносен етер, и не носи никаква енергия.

Развитието на квантовата теория е кутията на пандора, която спомага нови и неясни за обществото понятия да придобият гражданственост, макар и под друг смисъл. Едно от следствията на тази теория е, че навсякъде в пространството има полета от всякакъв тип, които не могат да бъдат отстранени, не могат да бъдат екранирани по никакъв начин - принципно. Тези полета притежават някаква, макар и много малка енергия, и тази енергия осреднено е навсякъде в пространството с една и съща плътност. Можете да си представите тази енергия като шумът в старите аналогови телевизори - навсякъде между каналите имате един и същи шум, звездичките по екрана са само леки флуктуации, много леки промени в този шум. Същото и с енергията на споменатите полета. Е, това състояние на полетата е наречено "вакуум", а този праг на енергия е наречена "нулева енергия" - zero point energy. От тук това понятие е придобило гражданственост.

Да, вакуумът има енергия според горното теоретизиране. Нещо повече, тази енергия е доказана на практика, наблюдавани са ефекти на които тази енергия влияе - например ефектът на Казимир. Един вид, ние сме потопени в океан от енергия. Но се оказва, че интересното за нас, хората, е не енергията сама по себе си, а работата която може да се получи, като се използва енергията. Какво имам пред вид. Имате язовир, на 1000 метра над морското равнище. Водата пада от него например до 900 метра, където имате електроцентрала. Водата има енергия на 1000 метра (може да падне по-ниско и да задвижи колелото на централата, има енергия и на 900 метра - също може да падне още по-ниско. И падайки до тези 900 метра, водата отдава разликата от енергията в по-високото и по-ниското си състояния, която разлика е работата, извършена за задвижване на централата. Забележете, не консумираме цялата енергия на водата. Можем да поставим втора централа на 800 метра височина - ще добием още толкова работа. И можем да добиваме работа докато водата може да пада. Проблемът възниква при морското равнище. Там водата продължава да има енергия - ако изкопаем дупка, тя ще падне в нея и ще получите работа. НО, тази работа в идеалният случай ще бъде равна на работата загубена за копаенето. Тоест независимо че водата на морското равнище има енергия, няма разлика в енергиите, чрез която да получим работа. Енергията на морското равнище се оказва прословутата нулева точка в нашият пример.

Сега ако се върнем на вакуумът, нулевата му точка е точно такова състояние на енергията му - минималната височина, до която полетата на вакуума могат енергетично да "падат". И тъй като няма по-ниско равнище, независимо че плуваме в океан от енергия, не можем да получим полезна работа. Това е теоретично положение на теория, която е много добре проверена на практика, може би най-точната теория в човешката история - съдник за това е единствено практиката. Придобилото гражданственост от тази теория понятие "нулева точка" обаче си има собствен живот. Почти всеки си прави някаква собствена теория, в която може да си получи всякаква енергия и какво ли не от вакуума, споменавайки просто нулевата точка. Е, това вече е напълно голословно теоретизиране и (шегувам се) трябва да се забрани в този форум. Но е факт, че няма никаква практическа обосновка зад него за разлика от първоизточника - квантовата механика.

Сега да се върнем на вашите очаквания, че Кеше насочва към тази прословута енергия на вакуума. За да не става голям постинга ми, само искам да споделя факти. Всеизвестните ускорители, Адронният колайдер, LEP, Теватрон и много други, работят именно при свръхвисок вакуум. И в безчислено количество експерименти те въртят снопове от противоположно заредени чстици, които обикновено се наричат плазма, защото имат същият състав и произход. Забележете, изпълнени са всички изисквания на Кеше - вакуумът, вече активирана плазма, въртящо се ядро с бясна скорост. Абсолютно всички условия за създаването на описаните в книгите на Кеше магнитогравитационни полета са налице. Ускорителите представляват идеалните реактори, но въпреки многогодишната им експлоатация и анализиране и на най-микроскопичните резултати, ефект няма. Не се забелязва никакво влияние на нулеви точки и каквото и да е от страна на вакуумът. Какъв е изводът? Че при такъв вакуум просто реакторът не може да работи. Или че не към нулевата енергетична точка насочва Кеше. Или и двете. Което, естествено, не изключва възможността реакторът да работи при вакуумът, с който Кеше е работил в началото и за който споменава често в началните си лекции и патенти.

Надявам се, че бях полезен.

gegencho

Mensajes : 114
Fecha de inscripción : 28.02.2013

Върнете се в началото Go down

Re: Тишина във форума

Писане  gegencho on Вто Окт 08, 2013 5:04 am

Искам да повдигна тази тема, защото отново стана актуална - тишина във форума...

Искам да попитам, има ли някакви нови, практически резултати?

gegencho

Mensajes : 114
Fecha de inscripción : 28.02.2013

Върнете се в началото Go down

Re: Тишина във форума

Писане  Ludmil on Вто Окт 08, 2013 12:36 pm

Za barza informaciq na horata, koito se interesyvat. Mii tishinata e malko ponapykana.
Do mesec se ochakva now workshop s grypata na Malta. Dosega tehen reaktor ne e pokazvan, no momchetata rabotqt po nego i ne izkat da se poqvqvat na bql svqt. Poradi tova che Rick (toi se griji za organiziraneto na workshopite) ima lichni i zdravoslovni problemi zasega neshtata se dvijat po-bavno.
Sashto MTK v posledniq workshop spomenava, che shte ima poseshtenie v negovata laboratoriq, predpolagam prez skype. Zasega imat seriozni problemi s noviq reaktor, zashtoto unacite ot mehanichnata rabotilnica sa narqzali rezbite na qdroto, ohlajdaiki metala s maslo. Ztova sega ima problemi s pyskaneto na reaktora i izvlichane na masloto ot metala. Mnogo e veroqtno da se naloji qdrata da se pravqt nanovo.
Sledvashtata stapka e za podgotovka za personalni poseshteniq na laboratoriqta v Italiq na fizicheski lica, raboteshti po reaktora. Togava shte badat provedeni prakticheski eksperimenti na mqsto i vseki, koi kakvoto si e napravil shhte vzeme sas sebe si, Az shte se opitam da prisastvam, ako yspeq da otdelq neobhodimite za celta sredstva.
Pri mene neshtata sedqt gore-doly taka:
Stanah gord sobstvenik na tyrbo-molekylqrna pompa i sega se borq da nabavq neobhodimite chasti za da q zakacha kam sistemata. Za sajalenie budjeta mi e dosta poiztanql, a neshtata sa neimoverno skapi. No na praktika sam pochti gotov da zapochna da eksperimentiram. Po fizicheskata chast na moq reaktor sashto ima dosta promeni, saobrazeni s novata informaciq, koqto e dadena.
Ta tova sa novinite za posledvashtite nqkolko meseca, ako e dal gospod i ne se poqvi neshto novo. Dokolkoto razbiram, s malki problemi reaktora na MTK fynkcionira donqkade.

Ludmil
Moderador
Moderador

Mensajes : 185
Fecha de inscripción : 09.12.2012
Edad : 60
Localización : Bulgaria

http://www.hhostop.com, www.denthelp.ccom

Върнете се в началото Go down

Re: Тишина във форума

Писане  Ludmil on Вто Окт 08, 2013 2:09 pm

Po predishnite postove (nqkaksi sam gi propysnal)...
Pone ot tova, koeto sam prochel i sam se opital da razbera, mislq che neshtata sedqt gore-doly taka... Razbira se, tova e moe mnenie i ne oznachava che e vqrno i che az sam si obqsnil neshtata pravilno.
Shte zapochna ot daleche za da se opitam da obqsnq po-qsno i razbiraemo.
Tam nqkade ot nqkoq cherna dypka se generira edinica ot mnogo silno magnitno-gravitacionno pole. Generirat se milioni i miliardi takiva edinici. Te sa poleta, nqmat fizicheski izmereniq. Kogato patyvat prez prostranstvoto enrgiinata im sila namalqva, poradi sblaskvaneto im s podobni magnitni poleta, preminavaiki prez materiq i t.n. Kogato energiqta i skorostta im padne do nivo che se prevarnat v x-ray - togava veche mojem da gi registrirame na film ili senzor. Vse oshte nqmat fizicheski izmereniq, no veche sa poznati na horata. Kogato energiqta im prodaljava da namalqva se prevrashtat v soft x-ray, sled tova v EUV, UV, svetlina, toplina (infrared), gaz, GANS( ponqtie vavedeno ot MTK - gaz v tvardo sastoqnie), technost i nakraq se polychavat fizicheskite materiali - darvo metal i t.n. Procesa e obratim, ako dobavim energiq mojem da se varnem obratno po verigata.
Taka, sega vrazkata s reaktora. Neshtata si igraqt mejdy gaz i lachi. Qdroto se palni s gaz. Nai-lesno se raboti s vodorod, zashtoto e nai-dostapen za nas. A nai-ydobno s radioaktivni materiali, zashtoto pri tqh molekylata e mnogo nestabilna. Ysloviqta da se sintezira ili razpadne do nov material sa mnogo leki. Te pri tqh electronite padat ot tavana.... Ta, slagaiki gaz v qdroto i spazvaiki ysloviqta za koito MTK govori - vakyym, turbulance, magnetic field i t.n. i ritvaneto na molekylite na vodoroda s vanshno kolichestvo energiq (Euv, high voltage, radioaktivnost) nie vrashtame tozi gaz obratno po tablicata v "kosmicheski" lach. Toest na praktika pravim qdren razpad, sablichaiki molekylata na vodoroda ot elektron. Sega tyka veche se zabarkvat dvete chasti na reaktora - qdro i vanshna chast. Qdroto e palno s vodorod, koito e bez electroni. Otivaiki vav vanshnata obvivka elektrona se prisaedinqva kam vodoroda tam. Tova veche e qdren sintez. Poqvqva se izotop na vodoroda, koito dori v daden moment moje da se obarne na Helii i dori Argon, ako se poqvqt protoni i neytroni. Taka se polychavat novi materiali. Pri podhodqshti ysloviq i materiali moje da se postigne vseki element ot Mendeleevata tablica i oshte kyp drygi, koito ne sa otkriti. Vsichko e vapros na sintez.
Sledvashtiqt etap e che tozi izotop na vodoroda e mnogo nestabilen poradi nizkite si magnitno-gravitacionni sili i "izpyska" vtoriq elektron. Togava pak se polychava "qdren" razpad. Tozi elektron izlita i golqma chast ot tqh se vrashtat v qdroto. Sega pak se polychavq qdren sintez. I taka qdroto i vanshnata obvivka si pravqt tyrnir po ping-pong. Tezi electroni, koito ne se vrashtat obratno v qdroto vsashnost sa opasnite i sazdavat neizvesnata nam radiaciq, za koqto se govori che e tolkova opasna. Predpolagam, izlitaiki ot reaktora, se prisaedinqvat kam oklnata sreda, sazdavaiki izotopni elementi, kam kakvoto i da se prisaedinqt ( gaz, metal, choveshka plazma - ako si v neposredstvena blizost.)
Zatova pak se i govori za ednoqdreni reaktori, koito nqmat vatreshno fizichesko qdro, a vatreshniq i vanshniq vodorod sa razdeleni ot vartqshti se sloeve Ar, Cr, Ne, Cs (Blanket layer). Tezi vartqshti se sloeve sahto spomagat da se absorbirat "izpysnatite" electroni i da ne izlizat navan. Za tqh MTK kazva che trqbva da sa do 1sm. debeli.
Gorivoto na reaktora e vodorod, goreneto do bezkrainost moje da se stimylira ot radioaktiven material, koito sam po sebe si otdava elektroni i se samorazpada za nam si kolko si godini. Ako izpolzyvame EUV ili Visoko naprejenie sled vreme procesa shte zatihne i togava pak trqbva da se izpolzva vanshna energiq za da prodalji. Govori se che trqbva da se pompi s 35 milisekyndi impylsi. Izobshto, vsqko neshto, koeto e v sastoqnie da razpadne molekylata na vodoroda ot Ground State do otdelqne na elektrona my - 16-17 MeV, e v sastoqnie da startira reaktora. Dalech ne e perpetym mobile, prosto fiziko-himichni procesi i mnogo energiq... Za celta se izpolzyva He, koito e ioniziran i kara vodoroda da zapochne tyrnira. Parvonachalno se zapochva s nizka "Ionizaciq", dokato reaktora se "Razpali" Tova moje da vzeme 6-7 chasa. I zatova se govori i za drygite ysloviq, pri koito tova stava po-lesno - dalbok vakym, magnitni poleta, vartene i t.n. Vakyyma vsahnost "raztqga" molekylata, elektrona se otdalechava ot qdroto i samata molekyla po-lesno se razbiva v cokala na ychilishteto ot mistar Radarford.... Kolkoto po-golqm vakyym ima, tolkova po-dobre. Zatova MTK govori za vakymi ot porqdaka na 10E-14.
Ta taka po-prostichko kazano mislq che sedqt neshtata. A zad po-slojnoto sedqt mnogo fensi dymi, formyli i diplomi.
Maleiii che roman stana...

Ludmil
Moderador
Moderador

Mensajes : 185
Fecha de inscripción : 09.12.2012
Edad : 60
Localización : Bulgaria

http://www.hhostop.com, www.denthelp.ccom

Върнете се в началото Go down

Re: Тишина във форума

Писане  Ludmil on Чет Окт 10, 2013 3:45 pm

Please note that one of the groups has purchased dental X-ray trying to ionise.

The team which works with us can tell you we have no magnets anywhere near the systems and in our work, we create magnetic fields of given strength through natural processes, which these field some are in, or slow down to EUV strength.

In the universe one does not see solid radiation sources nor solid magnetic field sources, the conditions are created out of slowing down of stronger to weaker strength plasmatic Magravs or magnetic fields to create and lead to ionisation or what ever one wants it to be, matter, fields and so on.

You should have learned by now that you can produce Magravs and magnetic fields, so you chose which one you need and where you need them in the core to create matter or interaction of matters or fields in the EUV range.

Think more logically and you find out that solid sources like magnets and radiation sources are not necessary.

EUV can be created in a simpler way, it is done in the body of the Man billions of times every second.

The Foundation in the coming days will release a new paper and video accompanying the paper, read this paper if you can.

We have opened a new front in our research and opening of the technology to world population.

In this paper you might find an insight into how to do your work in simpler way.

We worked for preace treaty now we see the dividend of peace talks in the past weak.

Now we open new doors for the science in a totally different way and new way.

We expect huge opposition and negative opinion about this paper, but the results are shown in the video, so the prof of pudding is in eating it, if we were wrong, we should have not achieved the results we see in the video .

So we are now back to new technology.

I hope you enjoy this paper and new science.

M T Keshe

Ludmil
Moderador
Moderador

Mensajes : 185
Fecha de inscripción : 09.12.2012
Edad : 60
Localización : Bulgaria

http://www.hhostop.com, www.denthelp.ccom

Върнете се в началото Go down

Re: Тишина във форума

Писане  gegencho on Пон Окт 14, 2013 11:22 am

Тоест, доколкото разбирам, практически резултати няма, само поредните видеоконференции ще се провеждат?

Не ви ли се струва че всичко протича много хаотично?
Първо се говореше и работеше много дълго време по реактор за енергия. какви ли не модели се обясняваха, без никой да види бял свят. После пак се заработи по реактора, без радиоактивни източници, и работата отново замря. Преди два месеца пробягна съобщение, че имало видео, реактора работел и предавал енергия чрез излъчване, но доколкото знам, всичко тихо заглъхна.

После някакво движение за мир се създаваше, много приказки и емоции бяха, и пак незавършена работа..

И сега изведнъж - работа по реактор за движение, намаляване на теглото и т.н. Едно много съмнително филмче се появи, обещания че пак има постигнати успехи, и пак всичко заглъхна. Само на форума Кеше от време на време пуска съобщения със съвети, това да не се прави, онова да не се прави. Отново и тази тема заспива тихо и мирно.

И пак - силите се хвърлят по синтез на материали - по метод, който - както и останалите направления, които заглъхнаха - е само теоретично предположен, без никакви проверки така ли е или не е. Тук много мога да споря с Кеше от собствен личен опит, че голяма част от предсказанията му не се получават на практика, но това е друга тема...

Вие направихте ли реактора за енергия? Ако направо се хвърляте да синтезирате материали, имате ли нужното за изследването оборудване? Имате ли поне един базов масспектрограф, който да ви покаже картината на на новопоявилите се молекули? Как мислите да изследвате какво се е получило след някой ваш експеримент? На мирис и на вкус не става, плазмата е достатъчно рядка за да усетите нещо Smile Как смятате да разберете какво се е получило след манипулации върху примерно един микрограм газови смеси? Предполагам че по подобни причини и това направление ще си заспи самичко.

Изобщо, успяхте ли да стигнете до състояние да получите каква да е плазма с вашата установка?
Четох че някоя група била се снабдила със зъболекарски рентген. Да не сте вие?

gegencho

Mensajes : 114
Fecha de inscripción : 28.02.2013

Върнете се в началото Go down

Re: Тишина във форума

Писане  Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Страница 1 от 3 1, 2, 3  Next

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите