МЕХРАН КЕШЕ-ЗАЩО СЕ БАВИ ДОСТАВКАТА НА ГЕНЕРАТОРИТЕ

Go down

МЕХРАН КЕШЕ-ЗАЩО СЕ БАВИ ДОСТАВКАТА НА ГЕНЕРАТОРИТЕ

Писане  ALCYONE on Чет Фев 28, 2013 6:07 amСъобщение за доставката на генераторите от Фондация Кеше:

Както обещахме, ще се опитам да ви запозная с обстоятелствата около доставката на генераторите по технологията на фондация Кеше.Ние се опитваме да спазим времевите срокове по доставката им, така че всичко да бъде в съответствие с нашите изследвания, но доставката се забави досега по две причини.

Първата беше, че бяхме възпрепятствани да предоставим на оригиналните генератори, които използват оригиналните ядрени основни материали.


Фондацията срещна сериозна съпротива от страна на държавните служители и организации в Белгия, които окончателно конфискуваха и унищожиха наши лабораторни материали, като ни принудиха дори да платим за тяхното унищожаване. По този начин държавните служби на Белгия се опитват да спрат процеса по доставката на тези системи. Фондацията предвиди подобен ход от тяхна страна и започна ново строителство на нови видове реактори, който да могат да преминат успешно през всички правителствени ограничения и законови изисквания.
В края на септеври нашата фондация направи допълнителни усъвършенствания и разработки на реакторите, за да не се получи блокиране на процеса по доставката им до клиентите така, както това сега беше придизвикано от белгийските власти.Случи се така, защото съществуват законови ограничителни разпоредби във връзка с част от използваните ядрени материали.

Това означава, че тогава ние отидохме крачка напред и започнахме развитието на това, което наричаме седмо поколение реактори, т.е. такива, които не използват ядрени материали и това вече дава нова възможност за разпостранение на тези нови плазмените системи.Те бяха тествани и ние бяхме готови за производството на седмото поколение реакторни системи в края на миналата година и началото на тази година.При окончателните изпитания на тези реактори открихме пропуски и грешки в затварящия механизъм, който осигурява на вакуума по време на процеса на отделяне на енергия. Отне ни по-дълго време, отколкото очаквахме, за да коригираме функционирането на запечатващата система на реактора.Нашата оценка е, че тези проблеми, възникнали със затварящото устройство ще бъдат елиминирани и решени в началото на тази година и ние ще бъдем в състояние да доставим системите на време.

След повторното проектиране на запечатващия механизъм и тестването на новото уплътнение, този механизъм ще е готов около средата на февруари за изпитания.След доставката на някои части за новото уплътнение от доставчиците, ние ще сме готови за изпитания и за реализация на поръчките.След като получим новите части през втората седмица на март от производителя, след това ще ни отнеме още от 15 до 30 дни, за тестове и накрая ще предоставим генераторите.Трябва да се каже, че по сметка на фондацията има депозирани пари за по-малко от 150 генератора, което като производство дори не оправдава разходите с търговска цел.Поради това, онези от вас, които са направили поръчки могат да вземат решение да изчакат до финалните тестове и след това да получат своите реакторни системи или да подадат молба за връщане на депозита им. Ако решите да изтеглите депозита си, в рамките на 30 дни фондацията ще обяви банкова сметка, чрез която вие да получите обратно парите си.

Ние не сме доволни от създалата се ситуация, но имаше моменти, в които не бихме могли работим под заплахата на това-нашите системи да бъдат конфискувани и да не бъдат доставени.

Бяха настъпили физически пробиви в уплътняващата система за постигане на вакуум по време на работа на реактора.Това не бе възможно да се предвиди.В новите системи, този пропуск е отстранен, сега са в процес на монтаж и в следващите 15 дни ще започнат изпитанията.Ние сме много оптимистични, че нашето техническо решение ще премахне проблема по създаване на вакуума в процеса на отделяне на енергията и това ще ни позволи да доставим успешно системите.Такива проблеми не сме имали по-рано, когато сме използвали стария тип уплътняващо устройство при работата на реакторите с ядрени материали.След като същото устройство приложихме като уплътнилен механизъм при новите реактори, при които не използваме ядрени материали, се разбра за сегашните пропуски и грешки.Това нямаше как да бъде предвидено.Проблемите се показаха в процеса на работата и това беше начина, по който да ги открием и отстраним.

Надявам се тези , които са направили поръчки да разберат и да вземат решение да изтеглят обратно депозита си или да изчакат и да ни позволят да коригираме реакторната система така, че тя да достигне своята пълна работна фаза.

М.Т. Кеше

От името на Фондация Кеше.

превод: Миоджералвомбо

източник

ALCYONE
Moderador
Moderador

Mensajes : 226
Fecha de inscripción : 07.10.2012
Localización : Palma de Mallorca

http://blogzaserioznihora.blogspot.com.es/

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите