УСПЕШНО ПРОДЪЛЖАВАТ ЕКСПЕРИМЕНТИТЕ НА ИТАЛИАНСКИТЕ УЧЕНИ ПО ТЕХНОЛОГИИТЕ НА ФОНДАЦИЯ КЕШЕ

Go down

УСПЕШНО ПРОДЪЛЖАВАТ ЕКСПЕРИМЕНТИТЕ НА ИТАЛИАНСКИТЕ УЧЕНИ ПО ТЕХНОЛОГИИТЕ НА ФОНДАЦИЯ КЕШЕ

Писане  ALCYONE on Пон Яну 21, 2013 6:15 am

ИТАЛИАНСКИТЕ ФИЗИЦИ:

"Не правете нередни неща,
защото реактора ще направи същото за вас"


16.01.2013г.

За да помогнем на хората, които искат да се включат в групи за експерименти, ние започнахме минифорум, където каним интересуващите се да се присъединят.


Линк към форума на италианските учени.

Линк към блога на италианските учениФорумът включва част, където експериментатори могат да споделят идеи и предложения или да задават въпроси, както и да обменят технологии.

Молекулярната помпа все още не е пристигнала, обаче, с текущите средства, ние бяхме в състояние да се направим някои малки експерименти с газовете.Например, възможно е да се тества реактора дори при налягания между 1 и 1000 милибара. Самото на въртене на вентилатора на централната ос може да създаде топлинна енергия, която е достатъчна, за да доведе до запалване на плазмата. Точно този тест беше само с водород, вместо с газова смес и нямаше конкретни ефекти.Теста беше кратък.Досега никога не сме обсъждали факта, че в работния реактор има тънка тръба вътре в централната колона, която позволява да се въвежда газ в централното ядро преди стартирането на реактора, но ​​също и по време на неговата работа.
Когато приложихме ниски налягания, които бяха все още далеч от техните параметри, дадени в на патента, ние осъзнахме основния проблем, който ще възникне по-късно. Сега се наложи въвеждане на микроскопични количества газ при налягания от 10-6 Torr. Чудехме какъв вид "прецизно действие" би трябвало да създаде достатъчно висока степен на фин контрол, за да ни позволи да изпълним тази задача, свързана с инжектирането на минималните количества газ.

Този въпрос възникна, следвайки инструкциите на производителите с молекулярната помпа.Ние изпратихме информацията на г-н Keшe и той любезно ни даде своята формула за сместа на газовете, които използва.Keшe не препоръчва въвеждането на газ да става в непрекъснат поток с помощта на контролиращ прецизен кран.Вместо това той предлага да се въвеждат малки количества, но не като постоянен процес, а в накъсани интервали.

Правилният начин както разбрахме е, че при подготовката на дизайна на реактора трябва да бъде предвиден работен резервоар, който да е съчетан и монтиран към самия реактор.Този резервоар трябва първо да се изпразни, т.е. да бъде създаден вакуум в него и след това да се запълни с газа, който ние искаме, като той трябва да остане при налягане по-високо от предвиденото при работата на реактора.Резервоара и реактора трябва да бъдат свързани с тънка тръбичка с определен диаметър. На нея трябва да бъдат монтирани на равни разстояния затварящи клапани за висок вакуум.По този начин, така получените отделни подразделения между винтилите, ще станат наши основни мерни единици.Например, ако дължината между вентилите е 3 см, тогава количеството газ, което ние контролирано затваряме в създадения отдел в тази част на тръбата, ние ще наречем "единица" на този газ. Ако вместо една, въведем в последователен ред две фракции една след друга и те бъдат въведени в реактора, тогава имаме две инжектирани единици газ.
Това, което ни каза Keшe беше, че когато реакторът работи при въвеждане на малки адекватни количества газ, този метод вече създава възможност за контролиране на мощността на енергията, която се създава в реактора.След това, което той ни каза, ние разбрахме, че след като отворим винтила на канала за комуникация между реактора и "единицата” газ, тогава не всичкия газ влиза наведнъж, а се получава един вид засмукване на адекватното количество газ от реактора, като по този начин експлоатация му навлиза в режим на саморегулираща се система.

На други места Keшe говори също и за въвеждането на различни смеси от газове и това би създало от време на време необходимост от някои промени. Тези промени със сигурност ще свършат много добра работа и ще създадат удоволствие за експериментаторите, защото така те ще видят до каква степен е гъвкава тяхната система. Получават се екстремни промени и също така възникват впечатляващи резултати в това забавна работа, защото се създават на материали, вещества и ефекти.

Keшe казва, че ако променим количеството на водорода представен в реактора повече или по-малко, тогава ще настъпи промяна в налягането и едновременно с това ще настъпи промяна в позициите на магнитните полета и силата им ще се увеличава или намалява. Той каза, че е необходимо да се намери точката, в която този процес е балансиран,и че това може да отнеме доста дълъг период от време. Стана дума дори за дни. За да разбирате напълно какъв е точно процеса на въвеждането на малки количества газ, вие трябва да продължите спокойно експериментите си и по този начин да получите усещане за контрол над реактора. Това означава, че е нужно да се установи взаимовръзка между вас и вашата построена система, подобна на връзката, която има един мотоциклетист със своя мотоциклет, почти едно и също е..
Ако правите опити, свързани с гравитационните свойства на реактора, Keшe препоръчва да бъде създадена относително подвижна и гъвкава механична връзка с основата, където е монтиран реактора. Този начин позволява на реактора сам да намери своята равновесна точка , съобразно със случващата се промяна на условията, при които става въвеждането на газовете.Работете винаги спокойно и по този начин.Едно нещо, което препоръчваме е:

Винаги да бъдете внимателни и използвайте висококачествени системи за сигурност.


Припомняме също и друго:


Реакторът взаимодейства с атмосферата и околната среда и с присъстващите лица, както и с тяхното вътрешно състояние.


Взаимодействието с околната среда се изразява чрез светлинни ефекти, насочени извън реактора, както и в промяната на техния интензитет и цветове.Концепцията, която трябва да се има предвид е, че всичко се повтаря и е едно и също както в големите така и в малките процеси на Съзиданието.Keшe прави аналогия между атмосферата, създадена вътре в реактора и промените, които настъпват при творческите моменти на Съзиданието, като сравнява тези експерименти със случващото се в голям мащаб, на глобално ниво.

Може да се твърди, че чрез промяна на качеството на атмосферата на Земята, може да се наложи промяна на структурата и състава вътрешните аминокиселини, които изграждат човека.В един по-широк смисъл, атмосферата представлява "ума" на планетата.От този момент нататък, Keшe навлиза в духовната страна на проблема и ни напомня, че всичко е циклично и всяко начало е алхимическо това. Всичко винаги се повтаря съобразно същия принцип, но с различни начини.

Все пак той ни каза:


"Опитайте се да направите всичко просто, опитайте се да се забавлявате, когато работите със системите. Няма правила в тази игра, ако не уважавате природата и не следвате хармонично нейните закони.Трябва да се съобразявате със системата и с живота и от самото начало трябва да сте абсолютно наясно, че сте влезли в ОБЛАСТТА НА СЪЗДАВАНЕТО".

Това е област, където трябва да се действа с голямо уважение, внимание и любов. След това Кеше каза, че човек може да срещне в реакторни системи с различен характер.Някои са "непокорни", а други са "забавни" защото колко невероятно да изглежда - реакторите са живи.

Когато Keшe започва експерименти, неговото отношение е като в един процес на молитва.Както в началото, така и в края на своите опити, той запазва това отношение към самия реактор. И когато ги завършва, той го прави с благодарност за знанията, които реактора му е дал. Ние сме сигурни, че това е наистина извън обхвата за текущия манталитет на учените, но...

Една невероятна препоръка, която правим е:


Не правете нередни неща, защото реактора ще направи същото за вас.


Keшe завършви с една забележка, оставяща ни надежда:


"Може би ще бъде полезно за хората да разбират, че времето за наказания приключи, но ако вие сте ядосан или афектиран към вашия реактор, тогава вие ще накажете сам себе си. "


Последното изречение на Keshe е чиста поезия:

"Трябва да се разбере, че не става дума за създаване на енергия или за създаване на пътуващи системи. Сега е време да се намери истинската красота на Творението! "


Превод: Миоджералвомбо


ИЗТОЧНИК

ALCYONE
Moderador
Moderador

Mensajes : 226
Fecha de inscripción : 07.10.2012
Localización : Palma de Mallorca

http://blogzaserioznihora.blogspot.com.es/

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите