АНИМИРАНИ ТОПОЛОГИЧНИ ИЗОБРАЖЕНИЯ НА ДЪРВОТО НА ЖИВОТА ОТ ДИРК ЛАУРЕНСЕНС

Go down

АНИМИРАНИ ТОПОЛОГИЧНИ ИЗОБРАЖЕНИЯ НА ДЪРВОТО НА ЖИВОТА ОТ ДИРК ЛАУРЕНСЕНС

Писане  ALCYONE on Вто Яну 15, 2013 9:04 amВажно е да се разбере от всички езотерични държавни училища, че всичко е вибрация. Теорията на струните се опитва да ни даде подход, при който има безброй малки вибриращи струни, вместо да се започне с един вибриращ низ или вибрираща мембрана, която представлява единството.

Основно в разбирането е как сингулярността може да създава локална двойственост (Ин + Ян). Вместо да експлодира "точката на сингулярност", съгласно постулата на Хоукинг, "сингулярността" не може да се унищожи, защото тя поддържа целостта и същността. От религиозна гледна точка можете да попитате: "Защо Бог (Единството) ще трябва да се самоубива, както това казва Хоукинг безсловестно?"

Така, че сингулярността ще създаде местни подгрупи, и тези подгрупи са престуктурирани мембрани. Така, че всички подгрупи са все още мембрани.

Всички прояви, които ние виждаме и които се измерват в нашата Вселена (като фундаментални частици, атоми, молекули, предмети и живи същества) представляват многослойна мембрана. И начина, по който това става е поради универсалния процес на съединителната връзка. Това е , което виждате в следващите анимирани изображения. Ще видите, че когато отидем в по-ниските слоеве, тогава все повече и повече от тях се добавят. Това води до все повече и повече плътност, и по-малко гъвкавост.
Франк Вилчек, който е носител на Нобелова награда по физика, посочва същността: "Как е възможно да се изгради тежки предмети от обекти, които нямат тегло? Единствено само чрез "създаване на маса от чиста енергия."


Създаване на Маса от Чиста Енергия.Tова е, което е показано на анимираните изображения. Това изображение е топологично напълно коректно

Динамичната мембрана представлява чиста енергия. Наричам това "неутрална" енергия, тъй като тя все още не се проявява. Разделените двойни върхове на мембраната се обединяват поради проникващия процес. Те създават нов съюз, който ще действа като едно цяло, като една единица, наречена Холон

Този съюз има три (местни) мембранни слоеве. Не два слоя, а три слоя.Не 4 слоя, а цели 3. Местната единица има централен вертикален връх -тласкач, сила, ян, която е покрита от два слоя на пасивна хоризонтална тръба -ин. По този начин "единицата" има двойственост, тъй като тя съдържа положителната силова част (+) и зависимата отрицателна част(-). "Единицата" обаче, все още е свързан с голямата Майка мембрана, а част от връзките не се намират в самото устройство.

Акт на проникване, който аз наричам Pelastration, е ортогонален, т.е. осъществен под прав ъгъл.

През втория етап виждаме в анимиран GIF, в който центъра от черен слой ще създаде на вибрации и ще породи отново две отделни върхове. Един пасивен връх и активен връх, и отново - след същия принцип Рelastration, обяснен по-горе, ще направи нов, по-сложен Холон.

Този подход обяснява съществената разлика между бозони и фермиони. Всъщност виждаме как вертикалното действие е свързано с енергията, тъй като можем да добавим енергия по същия начин, както това се прави в лазери. И в същото време виждаме как хоризонталното действие е свързано с пасивно "охлаждане" на енергия, която се превръща в "структура" .т.е -маса, материя

В анимираните изображения виждаме как става постепенното добавянето на все повече и повече слоеве. Чрез добавяне на слоеве, местната структура става по-гъста -тегло, маса и все по-твърда и по-малко гъвкава. Това е геометричния отговор на въпрос Франк Вилчек: "Как се създава маса от чиста енергия?"
Може би Вселената не е толкова странна, тъй като е препълнена с чудесни парадокси. Търсенето на красотата на Вселената лежи в основата на работата на Франк Вилчек.Физиката на ХХ век, от Айнщайн до носителя на Нобелова награда- Вилчек, ни демонстрира наличието на разхвърлена реалност. Например тези субатомни частици като кварките и глуоните, които имат малка или никакво маса, "са в съзвучие не само с протоните и неутроните, но и с теб и с мен ", казва Вилчек.

"Как е възможно да се изградят тежки предмети от обекти, които нямат тегло?", пита той. Само чрез "създаване маса на чиста енергия." Тези частици са по същество "възбуждания в иначе празното пространство."

Вилчек казва: "Това подсказва нещо ... красиво и поетично: масата на частиците не е искала, или казано по подобен начин метафорично - те са звуковите тонове или честотата на вибрационните модели, намиращи се в динамични кухини."

Теорията на кварките и глуоните и нейния аспект, който засяга силното взаимодействие, изразен количествено е: "маса от протони, неутрони и в крайна сметка- теб и мен и всичко около нас."

Но физиката не е все още не е обхванала всички аспекти на Вселената. Вилчек казва, че "в космологията се срещаме съвпадения, и не все пак не знаем какво се случва." Това е така, защото учените не могат да обяснят голяма част от масата в космоса. 70% от тази маса е "тъмна енергия", която разширява Вселената. Вилчек се надява, че обяснения за тъмната материя ще се появят чрез подобряване на уравненията, обединяващи теориите за различните типове взаимодействия и чрез разширяване на обхвата на техните симетрии. "Детайлно изразените уравнения не водят до грозни последствия, а до красиви изненади", заключава той.
Ние можем да анализираме този подход чрез разглеждане на триъгълника на Паскал. За мен този много хубаво подход не е пълен, защото този подход не ни показва от къде идват препятствията, веригите на хората. В следващите анимирани изображения или филм ще го обясня. Същността е в това, че "материята" е изплетена от чиста енергия.

Дирк Лауренсенс, немски учен от екипа на Мехран Кеше

превод: Миоджералвомбо

[url=източник 1]http://video.mit.edu/watch/artificial-muscles-at-mit-13539/[/url]

[url=източник 2]http://www.mu6.com/animated_tree.html[/url]

ALCYONE
Moderador
Moderador

Mensajes : 226
Fecha de inscripción : 07.10.2012
Localización : Palma de Mallorca

http://blogzaserioznihora.blogspot.com.es/

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите