ТЕХНОЛОГИИТЕ НА МЕХРАН КЕШЕ - ТЕХНИЧЕСКО ОПИСАНИЕ В ДОСТЪПЕН ВИД- 2 част

Go down

ТЕХНОЛОГИИТЕ НА МЕХРАН КЕШЕ - ТЕХНИЧЕСКО ОПИСАНИЕ В ДОСТЪПЕН ВИД- 2 част

Писане  Admin on Пон Окт 08, 2012 3:31 am


Както казах в предишния запис, в момента експериментите за получаване на енергия чрез синтез в реакторите ТОКАМАК и други, по-усъвършенствани, става с много силни електрически и магнитни полета за ускоряване на срещуположно движещи се два потока от ядра на водорода, които ако се сблъскат челно, биха могли да се синтезират в хелиеви ядра и оттам да се отдели излишната маса във вид на енергия.

Кеше предлага реакторите да бъдат доста по-ефективни в смисъл, с по-малко енергия да се осъществи новия тип освобождаване на енергия. За тази цел, както казах, в реактора се въвеждат не само водородни атоми, въвеждат се още хелиеви, неонови, аргонови, криптонови, а също така и елементи от първата група на Менделеевата таблица, които са лесно йонизируеми, а също така в центъра на реактора се поставят и някои радиоактивни елементи, които също ще спомогнат за йонизирането. Евентуално би могло да има и ултравиолетови лампи, които също йонизират газовите молекули и атоми.
След като се изпомпи системата до определен вакуум, така че останалите атоми така да са разредени, че да останат само атомни сили и всички други междумолекулярни сили да изчезнат и както казва Кеше, да се разплете кълбото от огромното множество флуксони и да се улесни разграждането им от обръчите и същевременно да се създават условия за синтезиране на нови флуксонни връзки.

За тази цел, освен разреждане чрез вакуум, трябва и откъсване на електрони от атомите. Тъй наречената йонизация и в същност образуване на плазма, такава каквато е в луминисцентните лампи например. Когато елементите са йонизирани, в тях може да се добавя вече допълнителна енергия чрез електрически и магнитни полета, които не влияят на неутралните атоми. Така плазмата може да бъде манипулирана вече.


На една от лекциите си Кеше показа нагледно как да се разбира разликата между електрона и неговото ядро в смисъл на материя. На масата имаше две чаши и бутилка минерална вода. Той наля вода почти до горе в едната чаша и около един сантиметър в другата чаша и каза: “Ето това е електрона, а водата в първата чаша е ядрото на водорода. Няма разлика в състава им. И електрона и ядрените частици в ядрото са съставени от материя, антиматерия и тъмна материя, които от своя страна са флуксонни образувания. Разликата е само в количеството и в магнито-гравитационните (маг-граф) съотношения, които позиционират електрона в орбита около ядрото”.


Една от основните идеи, както схванах, е да се промени маг-графа на електрона, така че той да се позиционира в ядрото. Да влезе в него. Там, неговите флуксони от които е изграден, ако се срещнат с тези на позитрона, който е в ядрото и който може би притежава повече антиматерия от електрона, ще настъпят условия за преструктуриране на двата елемента електрон и позитрон и нов синтез, за което говорих по-горе, съпроводени с отделяне и на енергия. Тя от своя страна ще започне да поддържа и улеснява йонизациите, които са улеснени и от наличието на неон и аргон, и алкалоземните елементи чрез така наречената стъпална йонизация. Необходимо е само да се създадат подходящите за това магнитни условия за да може електрона да навлезе в ядрото. Говори се за въртящо се сферично поле в един от неговите патенти.В книгата си Кеше има цяла глава посветена на конструкцията на Земята. Не знам, може би разсъждавайки върху това, защо Земята се върти и може да се каже не изстива, той предлага нов прочит за конструкцията й. Просто Земята е образец на неговия реактор за получаване на енергия или обратното.

До сега се смяташе, че под тънкия слой твърда земя и вода има течна магма, която изригва от време на време като вулкани. За това спор няма. Някъде към центъра на Земята, поради огромното налягане магмата е вече твърдо ядро съставено от желязо и никел, за да се обясни и магнитното поле на Земята.

Кеше казва, че има много сеизмични доказателства за това, че вътре в твърдото ядро има нещо, което не е твърдо. То е малко по размер, с около 600 км радиус и не е и течно. Поради въртенето и центробежната сила, най-тежките елементи са разположени във външните слоеве на магмата, твърдият слой от ядрото е от метали със средно специфично тегло, като никела, медта, желязото, а в самия център са по-леките метали от алкалоземната група, газове и най в средата – водород, хелий, ядрени частици и магнитни флуксони още не свързали се в обърчи, с една дума – плазмена супа.

По-нататък, това което е в самия център и е плазмена супа от оформили се вече ядрени частици, съединени магнитни флуксони и свободни такива, оформя области с общо магнитно поле, чиито магнитен поток се върти примерно в посока на часовниковата стрелка, ако гледаме Земята от към южния полюс. В слоя магма над твърдото ядро, също има въртящи се токове и съответно магнитни полета. Магмата е проводяща. Тези токове също пораждат магнитно поле в магмата. Нека да разгледаме област, в която магнитното поле в магмата има същата посока на въртене както това в плазменото ядро. Тогава Кеше казва, че двете полета се обединяват и могат да се простират и извън земната кора и това е, което ние регистрираме като магнитно поле на Земята. В случай на две области от плазмата в центъра и магмата, но с обратни по посока на въртене магнитни потоци, се създава общо поле “маг-граф”, което е носител на гравитацията. Двете полета – гравитационното и магнитното отбляскващо пък създават параметрите за позициониране на Земята спрямо другите околни планети и Слънцето, както и определят с каква сила ще се стреми да се позиционира спрямо Земята една откъснала се от дървото ябълка.

Тука аз имам много въпроси към Кеше по тези въпроси, но няма да си позволя да го безпокоя, още повече, че не съм прочел още книгата до края.

Междинния твърд слой е също проводящ и действа като огледало за тези магнитни полета в случай че се менят по интинзивност. Всяка промяна на магнитно поле близо до намотка на късо или метална плоча води до поява на индуцирани токове с такава посока, че създаденото от тях магнитно поле да се отблъсква от първоначалното. На този принцип работят влаковете на магнитна възглавница в Япония, наречени maglev, от магнитна левитация. Няма значение посоката на въртене на тока, силата е винаги отблъскваща. Условието е силата на полето да се мени. Спре ли промяната, няма индукция и няма отблъскване. За повече информация напишете в Гугъл горната дума. Значи всяка една поява или изчезване на област с магнитно поле, ще предизвика сили, които според Кеше завъртват твърдото ядро, а то от своя страна – магмата и съответно Земята. Реакциите в центъра, при които стават свързвания на флуксони в обръчи и откъсване на части от тях за да се нагодят по дължини и вибрации е източника на топлина, която се предава чрез топлопроводност навън и поддържа температурата на магмата.

С една дума, Земята е прототипа на енегийните реактори, с които Кеше предлага да се захванем и да си решим проблемите от всякакво естество.

Така Кеше си представя реактора, новия тип реактор, който ще замести сегашните и който може да бъде много малък, може да бъде и много голям и може да служи и за позициониране на цялата система, в която е вграден.

Кеше смята, че няма Голям Взрив. Просто началото започва от някакви флуктоации в пространството и пораждане на магнитни флуксони и започване на тяхното обособяване и свързване в обръчи, и образуване на материя, антиматерия и тъмна материя. Червеното отместване (става дума за изместване към червено на характеристични пикове във видимия спектър на елемент от Менделеевата таблица при наблюдение на далечните космически обекти и на същите пикове на същия елемент наблюдавани на Земята, по-на късо това е Доплеров ефект, за разтягане на вълната при отдалечаване), което отместване всички смятат, че се дължи на непрекъснато разширение на Вселената и което е фактически главната причина да се смята, че е имало начална точка и Голям Взрив. Това червено отместване, Кеше обяснява с допускане, че може би ние сме в момента на такова място във Вселената, където това което виждаме, се отдалечава от нас, но няма гаранция, че ако сме на друго място няма да виждаме пък синьо отместване (смачкване на вълната). Ако сме там ще виждаме, че космическите обекти се доближават. Така че, червеното отместване не е гаранция, че е имало Голям Взрив.


Разказал в резюме: инж. Тодор Дончев,
завършил МЕИ- София през 1964 г.
по специалността Радио и ТТ техника.
Работил в Институт по Електроника към БАН
Специализирал в САЩ-Илинойс

Записал с текст: Миоджералвомбо

ЛИНК КЪМ СТАТИЯТА В БЛОГА


Последната промяна е направена от Admin на Пон Окт 08, 2012 3:33 am; мнението е било променяно общо 1 път

Admin
Admin

Mensajes : 59
Fecha de inscripción : 07.10.2012

http://bgforumkeshe.bulgarianforum.net

Върнете се в началото Go down

Re: ТЕХНОЛОГИИТЕ НА МЕХРАН КЕШЕ - ТЕХНИЧЕСКО ОПИСАНИЕ В ДОСТЪПЕН ВИД- 2 част

Писане  Admin on Пон Окт 08, 2012 3:33 am

11 коментара:

Анонимен 26 септември 2012, 15:36
Благодаря на господин Дончев за положеният труд да представи логиката на разработките на господин Кеше и фондацията му, на лаици като мене, на сравнително популярен език.
Бих се радвал да има повече коментари на хора с опит в материята и достатъчно новаторски дух , способни да излязат от рамката на ортодоксалната наука и да изследват безпристрастно трудовете на фондация Кеше.
За мене мнението на такива хора е важно. И във връзка с това бих помолил господин Дончев за личната му преценка относно трудовете на фондацията


Анонимен 28 септември 2012, 08:32
Нека господин Дончев да ме извини,но мисля че има места,които и той не е разбрал.Неговите флуксони са ми по-неясни от машинния превод на Гугъла на книгата на господин Кеше.Може би,понеже представите му се формират на базата на старите догми в науката. Ако може да прочете за Торсионната теория.Според мен господин Кеше не е открил нищо чак толкова ново в науката.Новото е,че подобно на Айнщайн ,се опитва да обедини всичко в цялостна теория,която да обясни съществуващите в момента аномалии.Новото е и,че е успял да го публикува и разпространи,без да заплати за това със свободата или живота си. Съмнява ме ,че зад фондация Кеше пак стоят Илюминати.Каква е точно целта им не се знае.В първата книга е казано,че в основата на всичко стои магнетизма.Всичко е съставено от плазмени магнитни полета - торсионни магнитни полета.Те подобно на планетите се въртят в орбити,определени от взаимодействието помежду им.В интернет има информация за много учени,които са открили и изследвали фактите преди господин Кеше. Първите ,за които се сещам, са Тесла, Таузенд Браун, Джон Сърл, Джон Хътчисън. Господин Кеше е успял да създаде плазмен реактор, в който в резултат на взаимодеиствието на плазмените магнитни полета, като страничен ефект се получават пулсиращи магнитни полета,които могат да се използват за добиване на електроенергия.(Просто се поставят намотки,подобно на статор, в които се индуцира ток.Пулсиращото магнитно поле замества ротора.) Като страничен ефект се образува светлина и топлина.(така наречената от Кеше магнитосфера, която придружава разпадането на сложните плазмени конфигурации до по прости) Този страничен ефект може да се използва и при сега съществуващите електроцентрали за загряване на пара,която да върти турбините и произвежда ток.В момента това правят в Белгия.Оборудват съществуващи електроцентрали с плазмени реактори, които да произвеждат пара.Мио 28 септември 2012, 14:32
Анонимен, г-н Тодор Дончев, дали ще Ви извини или ще ви подмине коментара, както бърз влак проминава малка гара, ние не можем да знаем, защото не сме видели коментар от самия Т. Дончев до момента.За ваше лично сведение ще кажа, че този български учен е изявил жеелание да направи редакция на изречените от него думи на глас, така, че в текстов вид да няма характерните за говоримата реч паразитни изрази.

Снощи разговарях с жената, имаща връзка с учения, и разбрах, че той ще направи тази редакция, ще ми я прати и аз ще поставя вече редактирания текст на мястото на този тук.Човека надали е очаквал, че някой ще иска да постави думите му като текст и то без да прояви "творчество" и да "редактира" неговия автентичен словоизказ.Но ето сега сам е пожелал да стори това.Много хубаво-думите са негови и волята, как да бъдат променяни- си е негова.Това следва да бъде уважено, ако искаме да бъде уважен човека.Защото какво е човека в едина от своите форми на манифестация пред обществото? Не са ли това неговите думи, както той сам ги казва? Те са, разбира, се.

Сега Вие не сте разбрал какво влага г-н Дончев в понятието флуксон.Иначе биете тъпана като селски глашатай какво препоръчвате да прочете учения.А как така, аз разбрах не само това понятие, а и всички негови обяснения, четейки уморен в 3 ч. посред нощ, а Вие-не? Имайте в пред вид, че нямам дори средно образование, защото имам там един лист хартия, който да посочи, че едва съм изкарал до 10кл и то на спортно училище.

Т.е. как един технически дилетант, една празна спортна тиква като мен, схвана думите на този превъзходен български учен, а пък един умник като Вас, който е "издъно" разбрал Теорията на торсионните полета, как пък не вдяна какво влага човека в понятието флуксон.Ми издрънкал сте просто една глупост, ей тъй, да се направите на разбирател.Мио 28 септември 2012, 14:34
Вие, драги ми смехурко, сте се изцепил баш, като онази жаба, дето като видяла нейния познат- коня, че го подковават, вдигнала и тя крак към ковача, и нея да подковат.Защо като толкоз много знаете, не си направихте труда Вие лично да изговорите на запис и да обясните на нас-простите люде, що значи, аджн, технологиите на г-н Кеше.За това не ви бива.Но виж, да ръсите акъл Ви бива, хахахаха...Че и отгоре на това смеете да изказвате "съмнения"относно г-н Кеше-кой стоял зад гърба му...На хората не им дреме кой стои-ако ще и Църния Дявол да седи! Защото, ако тоя Дявол им помогне да се освободят по някъкъв начин от енергийния хомот, в който са впрегнати, нека да е дявола.Понякога и самия дявол е на място!

А Вие сте толкова избръмчал, че като някоя кокошка, когато снесе яйце-така както тя оглушава околността с кудкудякането си, и вие оревавате орталъка, че да видят и другите читатели колко "дълбока мисъл" имате, колко сте "ерудиран", "знаещ", "разбиращ".

Много знаете, а елементарните неща не знаете-а това е общочовешката истина, че когато някой стори за другите нещо ей така, един хаир, един дар, просто защото всички сме хора, то ние останалите най-напред трябва да му благодарим и чак след това-тактично, внимателно да изкажем нашите различни становища, ако има такива.

Вие какво направихте-почвате от вратата за краката.Едно благодаря не казахте на човека, а той не Ви е длъжен на Вас да ви обяснява, ако ви залепне по някое време мозъчното реле.Пък то е залепнало, щом като не сте разбрали смисъла на флуксона.

Вие скъпи, сте един нехранимайко.Неблагодарна кретура, от която българите файда нямат.Надута пуйка, пълна с доброжелателе въздух-това сте.Не ви стиска да си кажете името.

Аз, дето знам че нямам никакво образование, па да не говорим за техническо, ви казвам, че ще разбера какво ми казва един учен човек, когато говори на научно-популярен език.А Вие-не сте разбрал.Това значи само едно-независимо каква диплома имате, вие разбирате технически и теоритечски тезите на Кеше, дори по-слабо от мен-дето съм с 10кл.Мога да ви го покажа това твърдение, ако се срещнем на един диспут по въпроса на скайп-конференция, така че да поканим независими свидетели, да слушат спора ни.Те ще съдят.

Това е съвсем официална покана към Вас.Заповядайте на диспут с един, нямащ средно образование.Можете да приемете или да отхвърлите-Ваша воля.

Но Ви обещавам, че ако пак напишете коментар и покажете преекспонирано си отношение към мнението на Тодор Дончев в подобен менторски стил, аз от позицията на нищо и никакво техническо образование, ще си позволя лукса да Ви пързалям както ми е кеф, най-безкрупулно и арогантно-а и защо не-след като и без това съм господин никой и една прашинка на пътя. Защо да не се повеселя отново за Ваша сметка.След като нямам нищо то и не губя нищо...тъй и бих сторил...хехехехехе...


Анонимен 28 септември 2012, 08:44
В плазмения пиролизен реактор GEED на Пол Пентън също се получава, в резултат на триенето и високата температура, като страничен ефект магнитно поле и на изхода се отделя кислород. Просто ни е бил нужен един господин Кеше,за да ни обясни защо става така.Анонимен 28 септември 2012, 08:46
Гледайте,ако не сте успели до сега,филма Free Energy - The Race To Zero Point.kolibka.comАнонимен 28 септември 2012, 18:37
Целта на коментара ми не е била да обидя нито господин Дончев,нито Вас.Виждам, че сте приели нещата много присьрце, затова моля за извинение. Все пак нека не забравяме, че в спора се ражда истината.Мио 28 септември 2012, 18:52

Приема се.Вие възстановихте уважението към Вас.Продължаваме на равна нога.Ако имате желание, моля, включете се към дискусиите и разговорите ни на живо тук в публикацията- форум.Вие можете да бъдете полезен и на другите хора, както вероятно и те на Вас по пътя към целта-един по-добър и изпълнен с хуманизъм ежедневен наш живот.Поздравява Ви за великолепното разбиране, до което стигнахте.Вие можете да служите за мнозина от нас за пример.Вие сте част от нас.Здравец 29 септември 2012, 09:11

Защо са оставили жив Кеше, а не са го елиминирали още в началото Задкулисните Управници, както сториха с много други? Много други, които само говореха и ни разкриваха "невидимите вериги" на "Планетата Затвор-Земя", па камо ли да предоставят на тепсия на човечеството безплатни енергии. Чувал съм за един българин, който го самоубиха... в една библиотека в Италия. Той също бе работил по безплатната енергия.
Скептичен съм, че Кукловодите ще освободят човечеството от хватката, с която го държат-енергийна и парична зависимост. Искрено се надявам да греша, но съмненията ми са големи, че ще позволят да паднат оковите ни... Мисля си, че ще ги заменят с нови такива, предоставени ни от Кеше.
Пак казвам-дано греша.

Бъдете здрави.

ЗдравецМио 29 септември 2012, 12:34
Здравец,здрасти.Не убиват Кеше, защото той е много по-хитър от ония, които наричаш Кукловоди.Те водят куклите с помщта на конци, обаче той е човек, за разлика от много други ходещи тела.Това е едно.

Другото-понеже е хитрец, е обучил и предал знанието за своите технологии към този момент на над 20 000 ирански учени.Ако бъде убит, което не е никак трудно, нито е било и нито ще бъде, веднага това ще се разбере от съмняващите се в неговите изобретения.И това ще е една изключителна реклама за тези технологии, понеже убийството дори прикрито добре, няма да остави никакво съмнение в главите на онези, в които все още го има,че именно той е говорел истината.

Той е обезмислил своята смърт, ако някой поиска по този начин да му запуши устата!Ей това е голямата му хитрост, дори бих казал ,че този номер, като стратегия е брилянтен колкото и неговия технически гений.Ако неговата уста млъкне, ще се отворят много хиляди други още по-силно и то веднага.

Янките са прости хора, но не са чак толкова прости, за да не разбират това прекрасно.Една смърт в момента на М.Кеше ще даде много по-силно ускорение на разпостраняването на информацията около него.Американците винаги са залагали на разкъсващото съзнанието съмнение в редиците на техните васали, роби и слуги.До като това съмнение-че подобни на Кеше не казват истината или мамят-ето това е изгодата за янките.Това е механизма, с който те поддържат изкуствено стандарта си на живот.Те го знаят и ще направят всичко възможно този механизъм да просъществува.Разбира се медиите, интернет и други помощни методи помагат на механизма на съмнението да съществува.И така-защо не убиват Кеше е ясно-защото убийството му ще донесе вреда на тъй наречените кукловоди.

Надеждата ти, че грешиш за Кеше е съвсем реална.Наистина грешиш, но това не е твоя локална грешка.Това е системна грешка, принципна, да го кажа, в начина ти на мислене.Защо ти казвам, че бъркаш? Ето защо:

Защото никой не прави хората роб , още по-малко тъй наречените "Задкулистни Управници", "Кукловоди", дори учени като Кеше и други , предлагали авангардни технологии някога.Мио 29 септември 2012, 12:35
Хората са онези, дето сами си слагат ярема на врата.И го правят от невежество, защото не знаят нито къде се нанизват понякога , нито самия момент на нанизването си като поредното зрънце в гердана от роби.

Помисли така-ако ти или аз продаваме една стока и искаме това да става на всяка цена с една цел-ние да сме добре най- вече, а купувачите каквото щат да правят, помисли сега дали няма да прибягваме до всички методи, идещи ни в главите наум? Ще прибегнем , разбира се? Ако купувача иска-да купува, ако не иска, значи измисления от нас начин да продадем една непозната стока е слаб.

Има една група хора, запознати прекрасно с психиката, физиологията и анатомията на човека.От позицията на това много дълбоко знание, те, смятайки останалите хора говеда, продават стоката си и до днес.Но това не става без волята на самите останали хора-всички нас.Не те ни карат да купуваме, те ни предалагат, а дали ще приемем е наша работа.

Защо онези знаят, че ще приемем? Защото знаят че сме невежи около това-що е човека наистина, не знаем нас си!Те знаят ,че ние не познаваме себе си.На това и залагат.Затова и всичко, което предлагат ние купуваме , приемаме.Тази клика знае, че ние мислим, че това е всичко и от немай-къде взимаме предлаганото.

Стоката на тия купувачи прави хората мутанти, изроди и ги праща в гроба скорострелно.И не говоря само за материялната стока, продавана по магазините, а имам пред вид и менталната стока, духовната стока-също.Цялата наука е стока, продавана на овцете ,т.е. на нас с помощта на образователната световна система. Ние я приемаме, вярваме и какво очакваме после, след като тя е измислица?...Дори се гордеем с дипломи, слагаме ги в рамка.

Нашата собствена история на народите, е също измислица, това е продукт , който ние сме закупили и продължаваме да купуваме.

В резюме ще ти кажа.Не Кеше, ами самия господ да дойде да ни дава технологии и акъл , пак ще си останем роби!Защото робството не е външен атрибут, а е вътрешно усещане.

Нито Кеше, нито други, каквито и да са велики хора ще дадат свобода на хората.Всеки един от нас трябва сам за себе си отвътре да извоюва свободата си, а пътя към това е да опознае в дълбочина какво става в неговото тяло и глава.Какви процеси и какви ефекти стават.

Ние сме много малки хора за да изучим една звезда дори, дори една планета в Космоса, защото са много далече, много са огромни тия неща.Обаче това , което е ни е най- близо, това дето ни е под ръка и е най -удобно за да го изследваме-кое е?Ами тялото ни, мозъка ни, тази материална част, която виждаме.Тя е най- удобния начин и същевременно единствния възможен в пълнота.

За луната е по- трудно да узнаем истината отколкото за тялото си, защото е много по-голяма и е много далеч.Как да разчитаме на техниката винаги? По някога-може , но не винаги.На нас си най-много трябва да разчитаме. От там, се започва пътя за познанието.Като изучим нас си, тогава като резултат знанието за всички обекти ще дойде по естествен път, защото техните отражения са в човешкия мозък.Ние в главите си имаме и "телескоп" и "радио"-всичко. При това тия неща са до нас, а не зависят от волята на някой си, пък било то и Кукловоди. Защо ни е да им купуваме стоката на знанието, ако сами можем да си я произведем? Защо? Ненужно е, а и ще сме сигурни в качеството и.

Пътя към свободата на човека започва от познанието за собственото му тяло, мозък , сърце и там каквото има след тия работи-психика и способности.Който не разбере това е осъден да е роб-ако не на тези, то на други Кукловоди.Все ще се намерят из тази Вселена желаещи да им работят простите хора.

Admin
Admin

Mensajes : 59
Fecha de inscripción : 07.10.2012

http://bgforumkeshe.bulgarianforum.net

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите