ШВЕЙЦАРСКАТА МАШИНА "ТЕСТАТИКА"

Go down

ШВЕЙЦАРСКАТА МАШИНА "ТЕСТАТИКА"

Писане  ALCYONE on Пон Дек 10, 2012 2:16 am

При почти пълното отсъствие на информация по-дадената тема си позволяваме да направим компилация от намиращите се на наше разположение материали събирани от руско езичните и англосаксонските сайтове в интернет.

Изказваме благодарност на всички собственици на сайтове за информацията която сме използвали по дадената тема и едновременно с това се извиняваме, че нямаме възможност да укажем непосредствените източници.Информацията е събирана в течение на по-вече от година и материала се е съхранил като чиста информация, без указани източници.

Като кратко встъпление към показваната информация можем да кажем следното:

В Швейцария, в християнската община-кооператив, е име Methernita, създаден през средата на миналия век е бил изобретен генератор за енергия, не използващ никакви външни източници, но доставящ електричество в продължение на по-вече от 30 (!) години в количества достатъчни за задоволяване на цялата община, включително и намиращите се там производствените работилници.В това , че тази машина съществува при това в като физическо тяло(в реално изпълнение) няма никакво съмнение, както не възниква и съмнение ,че за проверката на съществуването и работата на самата машина.На място са пристигали много световно известни специалисти, включително и професор Стефан Маринов известен със своите търсения в областта на нетрадиционните източници на енергия, и заемащ доста висок пост в академичен институт.

Разполагаме с отчетите на 12 учени пристигали през различни времена в общината за проверка работоспособността на „Тестатика”.Не считаме за необходимо да публикуваме тези отчети тук , защото те се свеждат до тезата, че „машината работи, но ние не разбираме по-какъв начин”.От наша гледна точка проверката на истината за машината, утвърждаваща че общината използва електроенергия получена само от „Тестатика”(включително и за собствените производствени цехове), може да бъде направена по абсолютно ненаучен и много прост начин.

За целта е достатъчно да се направи запитване в електрическата компания , снабдяваща дадения регион, за размера на наличните сметки за електроенергия на общината Methernita. По размера на сумата съвсем точно може да се направи извода за достоверността на изказаните от автора на изобретението твърдения.Проблема се задълбочава и от факта,че участниците в този кооператив по силата на своите религиозни убеждения са против разпространяването на това изобретение.Впрочем може и не това да е истинската причина.

Швейцарската електростатична машина на Пол Бауман.

В духовната общност Methernita, Линден в Швейцария, от 1980-те години работи устройство, генериращо 220 Волта достатъчни за битовите нужди на селището. Сумарната мощност на системата осигурява по-вече от 750 Киловата електроенергия.Изобретателят е нарекъл своето устройство Swiss M-L converter , Thesta-Distatica, и заявил, че е получил описанието на конструкцията и принципите на работа по-време на медитация. От техническа гледна точка, устройството представлява модернизиран електростатичен генератор на Вимшурст, дисковете на който са способни да се въртят постоянно за сметка на силите на електростатичното взаимодействие.В конструкцията също са включени постоянни магнити.

Машина с диаметър на дисковете 20 сантиметра произвежда около 200 Вата мощност, голямата машина има дискове с диаметър 2 метра и произвежда около 30 Киловата. Детайлно описание на конструкцията може да бъде получено от Ted Bart, Haltenstarsse 5A, 8912 Obfelden, Switzerland, или от Швейцарската Асоциация за Свободна Енергия.Развива се и се продава от групата изследователи "Methernita " CH 3517, Linden, Switzerland. В основата лежи електростатичния генератор на Вимшурст, който използва стоманени или алуминиеви сегменти. Забелязано е, че при използване на постоянни подковообразни магнити в съвременната версия на конвертора, Е.Д.С. значително се увеличава. Специалният диоден модул и лайденовите стъкленици осигуряват регулиране на честотата за сметка на резонанса, тъй като те са свързани с бобините и подковообразните магнити.http://members.aol.com/methernita/methernitha.html

http://www.methernitha.com/English/english.htm


Коментар на Фролов А.В:


При правилно разполагане на четките, снемащи високото напрежение от пластините, дисковете се отблъскват от тях.По принцип, електростатичната машина на Вимшурст е обратима, т.е. създава висока потенциална разлика върху четките за сметка на разпределение на зарядите при триене, а при подаване на напрежение върху тях тя се върти тъй като сегментите се отблъскват от четките.По този начин зареждайки своите кондензатори, машината поддържа своето въртене.
Това е една много ефективна версия на преобразователя, позволяваща да се проектира и построи генератор с мощност стотици киловати.Единствената трудност предизвиква необходимостта от понижаване на (по-вече от 100 Киловолта) напрежение до 220 Волта.

Няколко снимки на генератора в едър план.

Източника на снимките не е указан.Генератора произвежда 100 W мощност


Под товар 200 вата:


Вид отстрани:

Снимка на генератора, който се намира в производствените цехове на общината и захранва няколко струга:

Втори цех, пак там:
Варианти на работния образец, автора е неизвестен:

Един от вариантите на схемата на генератора "Тестатика", който ни се отдаде да намерим в мрежaта


Втори вариант на конструкцията на генератора:Изрезка от вестник на който е изобразен същия генератор, но в изпитателен режим. Мощността на генератора - 30 Киловата, диаметъра на дисковете 2 метраВ заключение можем да кажем следното:


Общината използва този генератор съдейки по-изказванията в техния сайт от около 80-те години.Отчитайки абсолютната заинтересованост на най-широката общественост от безплатната енергия, съвършено непонятно е че за 25 години експлоатация на подобен генератор информацията за него и до ден днешен се намира под „похлупак”.Закономерен въпрос - И защо? Защо до ден днешен този генератор не стои във всеки дом и всеки цех?Как се прикрива потока от информация за подобно изобретение? И по-какъв начин това се осъществява?
Снимка на Стефан Маринов (загинал при загадъчни обстоятелства) с образци на построените от него два 300 ватови работни модели на генератора Тестатика.Според някои непроверени данни при гласуване в общността на предложението ”за предоставяне технологията на машината „Тестатика” на всички заинтересувани по света”, единственият глас „Да” е бил на професор Стефан Маринов.

Тук се намират линкове на MPEG - файлове, които дават възможност да се види генератора в действие. За да гледате видеото е необходимо след изтегленето на файла с разширение .zip да го преименувате на .mpeg.Повече информация по въпроса може да намерите на следните линкове:

http://members.aol.com/methernita/methernitha.html

http://www.methernitha.com/English/english.htm

http://www.hcrs.at/

http://www.testatika.comИЗТОЧНИК

ALCYONE
Moderador
Moderador

Mensajes : 226
Fecha de inscripción : 07.10.2012
Localización : Palma de Mallorca

http://blogzaserioznihora.blogspot.com.es/

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите